REUTERS

Щонайменше 13 мігрантів, які намагалися дістатися до Греції, потонули після зіткнення їхнього надувного човна з поромом біля берегів Туреччини, повідомляє ВВС.

За інформацією турецьких ЗМІ, човен з мігрантами прямував з турецького порту Чанаккале в бік Лесбосу. Один із мігрантів на ім'я Хасін сказав в інтерв'ю грецькому агентству новин ANA, що їхній човен зіткнувся з іншим судном.

"Було темно, ми помітили судно, який насувався на нас. Ми намагалися привернути їхню увагу, розмахували ліхтариками та мобільними телефонами, але вони нас не побачили", - розповідає він.

Відео дня

Пасажири човни опинилися у воді серед ночі. "Ми втратили дітей. Ми їх не могли знайти в темряві", - додає Хасін.

Це вже другий інцидент з човном, який перевозив мігрантів, притягом неділі.

Грецька берегова охорона раніше повідомляла, що займається пошуками 26 мігрантів, які зникли в морі на схід від острова Лесбос, після того як судно, що перевозило їх, затонуло.

Представник берегової охорони Греції сказав, що мігранти були виявлені у воді до південно-схід від Лесбосу в три години ранку за місцевим часом. Було врятовано 22 людини, у тому числі три жінки і одна дитина. За словами мігрантів, на борту було 48 чоловік.

Читайте такожГрецька поліція застосувала проти мігрантів шумові гранати

Зазначається, що мігранти заплатили турецькому контрабандисту тисячу євро кожен, щоб той доставив їх в Грецію.