REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це він сказав у штаб-квартирі НАТО.

"Я стежив за новинами стосовно економічних санкцій та інших заходів, проголошених Росією. Я скажу, що у минулому ми всі були проти економічних санкцій, і під час попередньої кризи Туреччина займала принципову позицію. Росія сама була проти економічних санкцій. І зараз вжиття таких заходів проти Туреччини, які вони критикували, коли інші країни так вчинили через ситуацію в Україні, суперечить (цій позиції)", - переконаний Давутоглу.

Читайте такожПрем'єри Греції і Туреччини обмінялися колючими твітами з приводу збитого Су-24

Відео дня

Одночасно прем'єр-міністр запевнив, що Туреччина "до будь-яких нових заходів ставитиметься дуже спокійно".

"Ми не будемо посилювати напругу, ми ніколи не будемо робити щось, що може бути негативно розцінено росіянами, які по-дружньому ставляться до турецького народу. Для багатьох з них Анталія стала другим домом. Ми очікуємо, що російські друзі по-дружньому приїдуть до Анталії, до Туреччини. Для російських туристів Туреччина є домом", - підкреслив Давутоглу.

Прем'єр-міністр Турчини також висловив сподівання, що Росія перегляне свої рішення стосовно Туреччини, які, за його словами, суперечать спільним інтересам обох країн.

Читайте такожТуреччина не буде вибачатися перед Росією за збитий військовий літак, але готова до діалогу – прем’єр

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада турецькі військові збили російський літак, що порушив повітряний простір країни.

Згідно із заявою турецьких військових, перед тим, як російський літак Су-24 було збито, його 10 разів попереджували про порушення повітряного простору.

У Росії заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і стверджують, що він летів над територією Сирії.

28 листопада президент Росії Володимир Путін ввів проти Туреччини санкції, зокрема, щодо заборони ввезення окремих видів товарів, виконання послуг, а також призупинив дію безвізового режиму.