Педро Аграмунт / apa.az

Про це йдеться в повідомленні на сайті асамблеї.

Аграмунт замінить Анн Брассер від Люксембургу, що займала цей пост з січня 2014 року.

Він став четвертим іспанцем, який посів цю посаду.

Відео дня

У своїй промові новообраний голова ПАРЄ висловився, зокрема, на захист мусульман.

"Міжнародний тероризм являє собою фундаментальну, багатогранну небезпеку... Якщо ми хочемо перемогти тероризм, ми повинні співпрацювати і визнати мусульманські громади в якості одного з найсильніших наших союзників, а не штовхати їх до підозрілості і ненависті. Ми не повинні забувати, що більшість жертв тероризму у світі також мусульмани", - сказав він.

Читайте такожОБСЄ і ПАРЄ розкритикували парламентські вибори в Туреччині

Крім кризи з біженцями в Європі, Аграмунт звернув увагу на невирішеність збройного конфлікту в Україні, а також конфліктів у Придністров'ї, Абхазії, Південній Осетії та Нагірному Карабасі.

Також глава ПАРЄ звернув увагу на "хвилю лівого і правого популізму, зростання націоналізму і ерозію демократичних принципів і прав людини в деяких місцях".

Читайте такожУ ПАРЄ заявили, що Росію не допустять до роботи в асамблеї до осені

За його словами, "всі ці питання погрожують скасувати десятиліття прогресу в напрямку створення більшого союзу, більш відкритих кордонів та більш тісної інтеграції", і ситуацію необхідно змінювати зараз, оскільки "будучи розділеною, Європа буде втрачена".

Аграмунт є депутатом в ПАРЄ з 2003 року, він представляє іспанську Народну партію.

З січня 2010 року глава ПАРЄ обирається більшістю голосів парламентаріїв на один рік з правом повторного переобрання ще на рік.