REUTERS

"Британці вирішили покинути Європейський Союз...я знаю, що позиція Сполученого Королівства в НАТО залишиться незмінною. Великобританія буде залишатися сильним і прихильним союзником по НАТО, продовжуючи відігравати свою провідну роль у нашому Альянсі", - цитує генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга прес-служба Альянсу.

За словами Столтенберга, на сьогодні, коли "ми стикається з нестабільністю і невизначеністю", НАТО є важливою, як ніколи раніше, платформою для співпраці між європейськими союзниками, а також між Європою і Північною Америкою.

Генсек НАТО також відзначив, що Альянс зберігає свою прихильність до більш тісної співпраці з ЄС, над чим будуть працювати на Варшавському саміті в липні.

Відео дня

Читайте також"Євросоюз вмирає": У Британії чекають на референдум щодо членства в ЄС ще в чотирьох країнах

"Ми будемо розширювати наше співробітництво, тому що ми разом більш ефективні в підтримці наших спільних цінностей і збереженні наших народів в безпеці", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, у Великобританії євроскептики здобули перемогу на референдумі щодо виходу країни з ЄС. Після підрахунку всіх голосів прихильники Brexit набрали 51,9% голосів.