REUTERS

Вже дано старт процесу розгляду звернення, повідомив на щоденному брифінгу офіційний представник Білого дому Джош Ернест, передає DT.ua.

Він розповів, що відбулася телефонна розмова між президентом США Бараком Обамою і президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Читайте такожУ Туреччині звільнили понад 49 тисяч держслужбовців за причетність до спроби перевороту - ЗМІ

Відео дня

"Президент Обама ще раз наголосив на беззастережній підтримці демократично обраного цивільного керівництва Туреччини", – сказав Ернест і підтвердив, що глави держав обговорили питання про екстрадицію Гюлена.

"Звернення буде розглянуто на підставі угоди про екстрадицію між США і Туреччиною, згідно з американським законодавством", – запевнив представник Білого дому.

Ернест нагадав, що США не підтримують терористів, так само як і осіб, які організовують змови з метою повалення демократично обраних урядів.

Читайте такожГрупа, близька до духовного лідера Гюлена, заперечує свою причетність до спроби перевороту в Туреччині

Як повідомляв УНІАН, Туреччина офіційно звернулася до США із запитом про екстрадицію опозиційного проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена.

Турецька влада звинуватила мусульманського проповідника Гюлена, який протягом багатьох років живе в США, і його послідовників в організації спроби державного перевороту, який відбувся в ніч з 15 на 16 липня.

Гюлен, який вважається головним політичним опонентом Ердогана, раніше спростував свою причетність до спроби перевороту.