twitter.com/UKRinUN

Про це повідомив у своєму "Твіттері" постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"Нехай тепер подивляться в очі жителям Алеппо!", - додав він.

Це вже п'ятий раз, коли Росія накладає вето на резолюцію щодо Сирії в ООН за більш ніж 5 років конфлікту. Попередні 4 рази РФ підтримував Китай, але зараз Китай утримався від голосування.

Відео дня

Читайте такожОлланд: країна, яка заблокує резолюцію щодо Алеппо, дискредитує себе в очах всього світу

Як повідомляє Reuters, також від голосування утрималася Ангола, у той час як Венесуела приєдналася до Росії в голосуванні проти резолюції.

11 з 15 членів ради проголосували за проект нього.

Підготовлений Францією проект резолюцій передбачав припинення авіаударів і польотів військової авіації над Алеппо і закликав до перемир'я й доступу до гуманітарної допомоги по всій Сирії.

Нагадаємо, Росія раніше внесла альтернативний проект резолюції щодо Сирії, яким висловлюється підтримка пропозиції спеціального посланника генерального секретаря ООН щодо Сирії Стаффана де Містури про виведення ісламістського угруповання "Джебхат ан-Нусра" зі східної частини Алеппо.

Читайте такожСирійська опозиція вимагає від ЄС ввести санкції проти Росії

У документі міститься прохання до генсека організації Пан Гі Муна "представити Раді безпеки детальний план реалізації цієї ініціативи у співпраці з зацікавленими сторонами з метою схвалення Радою безпеки. Запропонований РФ текст також закликає всі сторони виконувати російсько-американські домовленості щодо Сирії, досягнуті 9 вересня.