REUTERS

Вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова було сплановано, це не було особистою ініціативою злочинця, повідомляє РБК з посиланням на заяву глави МВС Туреччини Сулеймана Сойлу.

"Він розповів, що влада країни намагається знайти всі зв'язки підозрюваного у вбивстві Карлова як усередині Туреччини, так і за її межами. Сойлу повідомив, що наразі "чітко визначено зв'язок вбивці з терористичною течією Фетуллаха Гюлена", - йдеться в повідомленні.

Читайте також"Вбивця стояв позаду посла. Як друг або охоронець": фотограф AP розповів, як загинув російський дипломат у Туреччині

Відео дня

Голова МВС Туреччини також сказав, що правоохоронні органи вже встановили "дуже важливі подробиці" цієї справи, однак він наразі не може їх розкрити в інтересах слідства.

За словами Сойлу, теракти, які відбулися в Туреччині після парламентських виборів у червні 2015 року, і вбивство російського посла "взаємопов'язані і є ланцюгом єдиного плану". Він ще раз підкреслив, що метою нападу на Карлова є ослаблення загальних зусиль зі встановлення миру на Близькому Сході.