Єврокомісія заявила, що вотум недовіри, висловлений парламентом Чехії уряду, не перешкодить цій країні належним чином виконувати повноваження голови Євросоюзу, повідомляє РІА “Новости”.

"У Комісії є повна впевненість, що національні конституційні закони дозволять Чехії й надалі здійснювати головування в ЄС так само ефективно, як це робилося досі", - сказано в заяві виконавчого органу ЄС. Сам чеський прем`єр-міністр також підтвердив, що майбутня відставка його уряду не вплине на ефективність дій країни на посту голови ЄС, який Чехія за ротаційним принципом отримала в січні на піврічний термін. Проте представники Європарламенту висловили серйозну заклопотаність подіями в Чехії. "Під час кризи Європа потребує сильного лідерства. Уряд, який головує в ЄС, але не наділений довірою, не може бути лідером", - сказав Жозеф ДОЛЬ, голова Європейської народної партії.

Як повідомляв УНІАН, чеський парламент висловив недовіру уряду Мірека ТОПОЛАНЕКА у вівторок, набравши рівно 101 голос, необхідний для цієї процедури.

Відео дня