Ілюстрація REUTERS

У результаті зіткнень в ході протестів в Ізраїлі за добу загинули двоє палестинців, понад тисяча арабів постраждали, повідомляє Новое время з посиланням на заяву міністерство охорони здоров'я Палестини.

Читайте такожМасові заворушення, конфлікти з поліцією, сльозогінний газ та гумові кулі: наслідки рішення Трампа у Єрусалимі (відео)

До кінця минулої доби загальне число потерпілих, у тому числі отруєних газом у ході зіткнень палестинців з поліцейськими, перевищило 1,1 тисячі осіб. Переважна більшість з них - в містах Західного берега річки Йордан.

Відео дня

"У секторі Газа загинули двоє учасників протестних акцій - 54-річний Махер Ата-Алла і Махмуд аль-Масрі, якому було 30 років. Обидва були вбиті пострілами з вогнепальної зброї", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, під час зіткнень палестинців із ізраїльською армією в секторі Газа, на Західному березі річки Йордан і в східній частині Єрусалиму постраждали 767 осіб.

Нагадаємо, що 7 грудня в секторі Газа і на Західному березі Йордану почалися акції протесту проти визнання Єрусалиму президентом США Дональдом Трампом столицею Ізраїлю.

6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Він доручив Державному департаменту почати підготовку до переведення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму.