Costa concordia

Ці гроші, що включали виручку суднового магазину, призначалися переважно на виплату зарплати персоналу. Подробиці катастрофи, що сталася біля берегів італійського острова Джильо в ніч на 14 січня 2012 року, стали відомі 26 листопада на процесі у справі про корабельну аварію, передає ІТАР-ТАРС.

На тему: Капітан Costa Concordia навмисне підвів лайнер до берега

Гроші з сейфів врятував заступник пасажирського помічника капітана Джованні Нонніс. Про те, що він повернув гроші повністю, свідчить той факт, що проти нього не висунуто обвинувачення в розкраданні.

Відео дня

Свідчення свідків давали члени екіпажу. Головний обвинувачений - капітан Франческо Скеттіно, якому ставиться в провину ненавмисне вбивство, потоплення судна, недбала злочинність.

Наступні засідання призначені на 9-10 грудня, коли в суд буде викликаний офіцер портової служби Грегоріо Де Фалько, який наказував по телефону Скеттіно, який втік на берег, повернутися на борт корабля, що тоне.

Costa Concordia з 4200 пасажирами і членами екіпажу на борту здійснював круїз по Середземномор'ю, коли напоровся на риф, занадто близько підійшовши до Джильо. В результаті катастрофи загинули 32 людини.