Сандра Баллок / Фото : Reuters

People's Choice - єдина в США премія, лауреатів якої визначають за підсумками загальнонаціонального голосування. Переможців оголосили на урочистій церемонії в концертному залі Nokia в Лос-Анджелесі, повідомляє РИА Новости.

Читайте також: У Лос-Анджелесі роздали Греммі (відео пісні року)

На думку глядачів, кращою актрисою року стала Баллок. Їй же за підсумками всенародного голосування дісталася перемога в номінаціях "краща комедійна актриса" і "краща драматична актриса". Баллок також завоювала "народний" приз у номінації "кращий кінодует" за фільм "Гравітація", в якому її партнером виступив Джордж Клуні. Ця кінокартина стала, на думку простих глядачів, "найкращим драматичним фільмом" року.

Відео дня
Володарі премії ”Народний вибір” (People`s Choice) 2014

Звання улюбленого кіноактора одержав Депп, який обійшов у цій номінації Х'ю Джекмана, Ченнінга Татума, Леонардо Ді Капріо і Роберта Дауні Молодшого.

Ді Капріо переміг у номінації "кращий драматичний актор".

Найкращим фільмом року, на думку глядачів, стала стрічка "Залізна людина 3" (Iron Man 3).

Найкращий музичний альбом - The 20/20 Experience Джастіна Тімберлейка.

Звання народного улюбленця року серед виконавців популярної музики завоювала Брітні Спірс, обійшовши в цій номінації Демі Ловато, Кеті Перрі, Бруно Марса і Тімберлейка.

Премія "Народний вибір" було установлено в 1975 році, коли глядачам вперше було запропоновано обрати своїх улюбленців у 14 номінаціях. За 40 років зросла не лише кількість номінацій, цього року переможців обирали в 58 категоріях, але і значення нагороди в професійних колах акторів, музичних виконавців, телеведучих.