Атака дронів на нафтобазу у Бєлгородській області / колаж УНІАН, РНБО України, 112

За атакою на нафтобазу в Бєлгородській області стоїть Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Про це пише LIGA.net з посиланням на співрозмовника в Силах оборони.

За словами співрозмовника, цілі уражено.

Об'єкт використовувався ворогом у військових цілях. Про це свідчать дані NV, отримані у спецслужбах.

Відео дня

Вибухи на нафтобазі у Бєлгородській області

Вранці 5 березня у Росії заявили про атаку дронів в Бєлгородської області. Йдеться про нафтобазу АТ "Бєлгороднафтопродукт" у селі Довге. Зазначалось, що інцидент стався о 08:50 ранку. На території об’єкта виникла пожежа – горять два резервуари. Востаннє вказану нафтобазу атакували 15 лютого. Серйозних пошкоджень тоді не було.

Російська влада підтвердила атаку на "інфраструктурний об'єкт" у Бєлгородській області. Про пожежу заявив губернатор В'ячеслав Гладков. А в МНС РФ відзвітували, що  після вибуху "ушкоджено один резервуар", і що загрози розповсюдження вогню немає".

Атаки українських безпілотників

Сили оборони України неодноразово атакували промислові та енергетичні об’єкти на території РФ. В кінці лютого у Липецьку дрони атакували один з найбільших металургійних комбінатів РФ. НЛМК постачає сталь, сплави та прокат підприємствам російської оборонки, на яких виробляють балістичні та крилаті ракети.

Також у лютому у Курській області Росії спалахнула потужна пожежа на нафтобазі. Тоді губернатор Курської області РФ Роман Старовойт заявив про атаку українського БПЛА. 

Вас також можуть зацікавити новини: