Бербок прокоментувала газову залежність Німеччини від РФ \ фото УНІАН

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала "самообманом" твердження, що Берлін отримував дешевий газ із Росії.

Про це Бербок заявила в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag.

Відео дня

"Ми повинні покласти край самообману, що ми коли-небудь отримували дешевий газ з Росії. Ми, можливо, не заплатили за нього багато грошей, однак ми заплатили за нього нашою безпекою та незалежністю. І українці вже заплатили за нього тисячами своїх життів. Рахунок прийшов пізніше, проте тим драматичніше", – сказала вона.

Глава німецького МЗС також категорично виступила проти відкриття газопроводу "Північний потік-2" на тлі нинішньої енергетичної кризи.

"Іноді я дивуюся, чи деякі не зрозуміли, що це не гра з правилами і не раптові перебої з доставкою. Газопроводи з Росії – це вже не звичайні трубопроводи, а зброя у гібридній війні. Якщо Путін не здійснює поставки через "Північний потік-1", чому він повинен здійснювати поставки через "Північний потік-2"? "Північним потоком-1" надходить недостатньо газу не тому, що трубопровід зламаний, а тому, що Путін цього не хоче", – пояснила Бербок.

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня президент Польщі Анджей Дуда закликав ліквідувати "Північний потік-2". Він зазначив тоді, що коли Росія воює проти України не повинно бути ведення бізнесу з країною-агресором, а газопровід "Північний потік-2" має бути повністю демонтований.

Вас також можуть зацікавити новини: