Серед вилученого у бойовиків знайшли, зокрема, російські паспорти та презервативи / Скріншот

Відпочивальники санаторію «Білорусочка», де затримали більш ніж 30 росіян – членів ПВК Вагнера, розповіли про дозвілля іноземців.

Про це повідомляє видання Tut.by.

Одна з відпочивальниць розповіла, що чоловіки приїхали у санаторій в понеділок.

Відео дня

Читайте такожЗатриманих у Білорусі путінських найманців знайшли на "Миротворці" (фото)

«Усі вони – віком до 40 років, спортивні. Поводилися тихо. Удень качалися на майданчику. Вчора дискотека була, і жінки дуже чекали, що вони прийдуть потанцювати», – сказала жінка. Щоправда, вона не знає, чи ходили приїжджі на дискотеку. Проте о п’ятій ранку чула на вулиці чоловічі голоси. Як виявилось, то були співробітники ОМОН, вона ще подумала, що «дискотека, вочевидь, вчора минула добре».

Факт перебування бойовиків підтвердила й інша дівчина. За її словами, чоловіків не бачила, проте про них їй розповідала знайома, яка працює в санаторії.

«Я їй кажу: ну клас, ви там хоч потусите! Але знайома відповіла, що чоловіки якісь дивні: на танці не ходять, не п’ють, не дебоширять. І жінками не цікавляться», – заявила відпочивальниця.

Як повідомляв УНІАН, 32 найманці, яких сьогодні вночі затримали співробітники правоохоронних органів Білорусі під Мінськом, виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Довідка УНІАН. Так звана приватна військова компанія «Вагнер» – це закрита організація, тисячі найманців якою воюють по всьому світу і в Україні зокрема. Іноземні ЗМІ пов'язують діяльність ПВК безпосередньо з главою Кремля Володимиром Путіним.

ПВК "Вагнер" відома жорстоким поводженням з військовими полоненими й мирними жителями. Самих бойовиків не раз виявляли в гарячих точках світу після публікації в мережі їх звірств. Деякі з членів компанії цього навіть не приховували.