Ходжес запевняє, що США готові до війни з РФ / колаж УНІАН, фото УНІАН, wikipedia.org

США постійно готувалися до можливої війни проти Росії. Про це заявив відставний генерал, колишній командувач військ США в Європі Бен Ходжес в інтерв’ю LIGA.net.

Відповідаючи на запитання, чи готові США до гіпотетичної війни з Росією в Європі, він зауважив, що американська армія, авіація, всі служби постійно тренуються та підтримують боєздатність.

"Щоб надіслати сигнал Кремлю: ми готові. Це стримування. І, звичайно, постійно працюючи з нашими союзниками на навчаннях, ми всі намагаємося збільшити наші можливості протиповітряної та протиракетної оборони, матеріально-технічне забезпечення", - сказав генерал.

Відео дня

Він додав: "Ми готувалися до цього постійно, коли ще я був лейтенантом у 1981 році в Західній Німеччині під час Холодної війни. Наша робота щодня полягала в тому, щоб бути готовими воювати проти СРСР, якщо той нападе".

Також на запитання, скільки тисяч американських солдатів наразі дислокуються в Європі, Ходжес пояснив, що ці цифри - не секрет. "Загалом з усіх сил США в Європі (якщо рахувати армію, флот, авіацію, морську піхоту) - це близько 100 000. Це й активний резерв, який розквартирований і розгорнутий у Західній Європі: у Німеччині, Італії, Іспанії та Туреччині. А також ті, хто перебувають на ротації - переважно в Польщі, Румунії та країнах Балтії", - зазначив він.

Як писав УНІАН, раніше Ходжес заявив, що не вірить у достовірність публікації The Washington Post, в якій викладено прогноз американської розвідкі щодо війни в Україні. В ньому йшлося про те, що контрнаступ Сил оборони України зазнає невдачі. Ходжес також закликав надати Україні зброю, щоб та змогла деокупувати Крим.

Вас також можуть зацікавити новини: