Хвороба Х створить нову пандемію / ua.depositphotos.com

У Швейцарії, в місті Давос, з 15 по 19 січня відбудеться зустріч глав ВООЗ на Всесвітньому економічному форумі, де буде вестися обговорення ймовірності появи нової пандемії. УНІАН з'ясував, що це за хвороба Х і чи буде вона небезпечнішою, ніж коронавірус в Україні.

Нова хвороба Х - що відомо про патоген

Представники ВЕФ заявили, що людство вразить нова хвороба, на тлі якої пандемія коронавірусу здасться "квіточками". Назвали її саме так, тому що вона ще не досліджена, але може бути смертельно небезпечною. Про її появу стало відомо ще в 2018 році, коли ВООЗ включила хворобу Х в список захворювань, які необхідно досліджувати, щоб уникнути нової пандемії.

Зараз представники ВООЗ вважають, що хвороба Х може викликати в 20 разів більше смертей, ніж Covid-19.

Відео дня

Хвороба Х - частина порядку форуму, який пройде з 15 по 19 січня, а ситуацію з новим патогеном обговорюватимуть 17 числа. Участь в діалозі повинні взяти глави ВООЗ, а також член виконавчого комітету ВЕФ в Женеві Шьям Бішен. Крім цього, на зустрічі будуть заступник голови Apollo Hospitals Enterprise Пріта Редді, міністр охорони здоров'я Бразилії Нісія Тріндаде Ліма і голова ради директорів AstraZeneca Мішель Демаре.

Вас також можуть зацікавити новини: