Захаровій не сподобалася заява Псакі / REUTERS

Спікер російського МЗС Марія Захарова обурилася словами представниці Білого дому Джен Псакі, яка підтвердила інформацію про плани РФ евакуювати своїх дипломатів з України.

В ефірі у пропагандиста Володимира Соловйова Захарова назвала заяву Псакі провокацією, пише "РИА Новости".

"У мене питання, яка справа Псакі і американській стороні до того, що відбувається з посольствами інших країн? Це перше питання... Друге питання, навіть не питання, а ремарка. Це все можна охарактеризувати як провокативну поведінку. Третій момент, ми тепер розуміємо, що все, що було зроблено, тобто ці джерела СБУ, американська газета без підключення московських кореспондентів, і Білий дім - це одна зв'язка. Найголовніше, це говорить про їх залученість у всі аспекти, включаючи підготовку провокацій", - заявила вона.

Відео дня

Евакуація російських дипломатів з України: що відомо

Напередодні американська газета The New York Times написала, що на початку січня діти й дружини російських дипломатів в Україні почали залишати нашу країну. Також повідомлялося, що в майбутньому від'їзд співробітників посольства і консульств повинен продовжитися.

У МЗС Росії після цього заявили, що посольство РФ у Києві працює в штатному режимі. Інших даних про роботу російських дипустанов в Україні там не надали.

Представник українського МЗС повідомив, що відомство не отримувало інформацію про евакуацію російських дипломатів з України.