Сійярто продовжує просувати прокремлівські тези / фото УНІАН

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Сполучені Штати Америки займаються пропагандою війни, у той час як Будапешт просуває ідеологію миру.

Видання Telex передає слова угорського високопоставленого дипломата, котрий розкритикував американського посла в Угорщині Девіда Прессмана. Він напередодні виступив з критикою Будапешта в інтерв’ю агентству AFP.

У розмові з журналістом Прессман наголосив, що угорська влада замовчують справжні причини війни в Україні, в той час як просувають боротьбу з "культурними війнами" та "лівацтвом".

Відео дня

"В Угорщині, на жаль, воліють говорити про фальшиву культурну війну, тоді як по сусідству йде справжня війна, де тисячі людей гинуть в агресивній війні Володимира Путіна. І річ не в лівацтві. Річ – у Росії", – сказав дипломат.

Окрім цього Прессман і виступив з критикою самого Сійярто, котрий, за словами американця, п’ять разів відвідав Москву за 14,5 місяців повномасштабного вторгнення Росії. Також посол звинуватив угорця у поширенні кремлівської дезінформації.

У Конгресі США готують санкції проти провідних політиків і урядовців Угорщини

Сійярто уже відповів на такі слова Прессмана. Голова угорського МЗС звинуватив посла у "пропаганді війни" і наголосив, що Угорщина "хоче не війни, а миру".

"Ми розуміємо, що американці намагаються підштовхнути нас до пропаганди війни, ми розуміємо, що вони намагаються підштовхнути нас до табору війни, але ми належимо до табору миру", – наголосив Сійярто.

Суперечки Сполучених Штатів Америки та Угорщини: що відомо

Посол США в Угорщині Девід Пресман в середині квітня 2023-го року заявив, що у Вашингтоні занепокоєні зближенням Угорщини з Росією. Будапешт особисто зацікавлений у більш тісних зв’язках з Москвою.

Республіканці і демократи готували санкції проти соратників прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Проєкт почали розробляти ще у 2022-му році.

Наприкінці квітня Девід Прессман розкритикував Угорщину за її інформаційне потурання Росії. Зокрема він наголосив на тому, що це цинічно закликати Україну до припинення вогню, коли Путін просто може вивести війська.

Вас також можуть зацікавити новини: