Кім Чен Ин і його сестра Кім Йо Чжон / Korea Summit Press Pool / Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин віддав частину повноважень найближчим помічникам, в тому числі своїй молодшій сестрі Кім Йо Чжон, щоб «полегшити стрес».

Про це повідомило південнокорейське агентство «Younhap» з посиланням на заяву розвідслужби Південної Кореї.

Національне агентство розвідки заявляє, що глава Північної Кореї, як і раніше буде «мати абсолютну владу», але поступово буде передавати свої повноваження молодшій сестрі.

Відео дня

Читайте такожУ Північній Кореї прокоментувалі інформацію про смерть Кім Чен Ина

Глава Кім Чен Ин, як і раніше зберігає свою абсолютну владу, але частина її поступово буде передаватися. Йо Чжон - де-факто лідер номер два, але наступника не обрано, - заявило агентство.

З усіх членів сім'ї, хто б міг взяти владу з рук лідера КНДР Кім Чен Ина, його сестра здається очевидним вибором. Кім Йо Чжон у свої 32 роки була поруч з братом на зустрічах з президентом США Дональдом Трампом і лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Вона сиділа позаду віце-президента США Майка Пенса, представляючи Північну Корею на зимовій Олімпіаді в 2018 році.

Кім Йо Чжон була першою з північнокорейської правлячої сім'ї, хто відвідав Сеул, де вона особисто передала повідомлення від свого брата президента Південної Кореї Муну Чже Ину. Але найбільша потенційна перешкода для неї в тому, що вона жінка в суспільстві, яке жорстко контролюють чоловіки.