Республіканці і демократи в Конгресі дійшли згоди / фото УНІАН

Представники Республіканської та Демократичної партій в Конгреcі США досягли угоди щодо фінансування роботи уряду в 2024 році.

Про це йдеться в заяві президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому. За його словами, двопартійна рамкова програма фінансування ще на один крок наближає їх до запобігання закриття уряду і захисту національних пріоритетів. 

"Тепер республіканці в Конгресі повинні виконати свою роботу, припинити погрожувати закриттям уряду і виконати свій основний обов'язок по фінансуванню найважливіших пріоритетів в області внутрішньої політики і національної безпеки, включаючи мій додатковий запит. Прийшов час діяти", - додав президент.

Відео дня

Допомога Україні від США: що відомо

Адміністрація Байдена ще в 2023 році запросила у Конгресу додаткову фінансову допомогу Україні та Ізраїлю, проте запит так і не був схвалений. Перед новорічними святами республіканці пішли на канікули.

Каменем спотикання стало питання безпеки американського кордону. Республіканці вимагають проведення суттєвих реформ прикордонної політики, перш ніж допомога Україні буде схвалена.

Вас також можуть зацікавити новини: