В результаті теракту на автобусній зупинці в Єрусалимі загинули троє ізраїльтян, ліквідовані два бойовики ХАМАС / фото REUTERS

Троє ізраїльтян загинули, ще шестеро отримали поранення, двоє з них у тяжкому стані, у результаті терористичної атаки на в’їзді до Єрусалиму в четвер вранці. Про це повідомляє The Times of Israel. Двох бойовиків палестинського угруповання ХАМАС застрелили на місці події.

Вбиті жертви ідентифіковані як Лівія Дікман (24 роки), суддя-равин Елімелех Вассерман (73 роки) і Ханна Іферган (60 років).

За даними поліції, близько 7:40 ранку двоє озброєних палестинців вийшли з автомобіля на вулиці Вейцмана біля головного в'їзду до столиці Ізраїлю та відкрили вогонь по людям на автобусній зупинці.

Поліція повідомила, що двоє солдатів, які не були на службі, і озброєний цивільний у цьому районі відкрили вогонь у відповідь, убивши двох терористів.

Нападниками назвали братів Мурада Намра (38 років) і Ібрагіма Намра (30 років) із району Сур Бахер у Східному Єрусалимі. Вони були членами ХАМАС і раніше були ув'язнені за терористичну діяльність.

На кадрах видно, що терористи були озброєні автоматом М-16 і пістолетом. Під час огляду автомобіля поліцейські виявили велику кількість боєприпасів. Правоохоронці обстежують територію, щоб виключити можливість нових нападів.

Додамо, що теракт стався в той час, коли перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС у секторі Газа трималося шостий день.

Ситуація в секторі Газа - останні новини

Напередодні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв відновити війну проти ХАМАС після перемир’я.

"Останніми днями я чув запитання: чи повернеться Ізраїль до бойових дій після завершення цього етапу повернення наших заручників? Моя відповідь – однозначно так. Ми не зможемо не повернутися до боротьби до кінця", - заявив глава ізраїльського уряду.

Також УНІАН повідомляв, що 27 листопада Ізраїль та ХАМАС домовилися продовжити перемир’я.

"Було досягнуто домовленості з братами в Катарі та Єгипті про продовження тимчасового гуманітарного перемир’я ще на два дні на тих самих умовах, що й у попередньому перемир’ї", – зазначив офіційний представник палестинського угруповання.

Вас також можуть зацікавити новини: