Литва заборонила в'їзд патріарху Кирилу / фото УНІАН

Литва заборонила в'їзд главі Російської православної церкви патріарху Кирилу (Володимиру Гундяєву) через його постійну підтримку військового вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляє LRT, він не зможе відвідувати Литву щонайменше до 23 червня 2027 року.

Патріарха ще 23 червня додали до списку небажаних осіб без публічного оголошення до сьогоднішнього дня.

Відео дня

Як повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Литви, російський патріарх потрапив у цей список через навмисне заперечення територіальної цілісності та суверенітету України, а також за виправдання і підтримку агресивних дій Росії, які грубо порушують норми й принципи міжнародного права.

"Патріарх Кирило, близький соратник Володимира Путіна, є одним із найбільш активних прибічників війни проти України, і неодноразово публічно і позитивно говорив про агресію Росії", - йдеться у коментарі литовського МВС.

"Патріарх Кирило відкрито називає український народ у російських пропагандистських медіа як "учасників нацистського режиму", яких треба депортувати або знищити. 27 лютого 2022 року патріарх Кирило благословив російські війська, залучені до війни проти України, і дав канонічне виправдання для війни Росії", - сказано у повідомленні.

Як раніше повідомляв УНІАН, 16 липня уряд Великобританії ввів нові санкції щодо Російської Федерації. Зокрема, обмеження торкнуться голови російської православної церкви патріарха Кирила.

8 липня Канада оголосила про введення додаткових санкцій проти російських агентів дезінформації та пропаганди у зв’язку з незаконним і невиправданим вторгненням Росії в Україну. У санкційному списку опинився патріарх Кирило.

Вас також можуть зацікавити новини: