Лукашенко набрехав, що в українських регіонах нібито живуть "російські люди, яких українці гнобили" getty images

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко наполягає, що саме Україна повинна закінчити війну на "прийнятних" для обох сторін умовах.

Про це він заявив в інтерв'ю французькій пресі, цитують місцеві пропагандисти.

При цьому, за логікою друга Путіна, для забезпечення безпеки Україні не треба РСЗВ з ракетами дальністю до 300 км.

Відео дня

Якщо Україна не буде розміщувати у себе озброєння, яке, на думку диктатора, нібито може загрожувати Росії, країна-агресор дасть Києву "гарантії безпеки".

На запитання журналіста про долю Херсона, Луганська. Лукашенко відповів: "Слухайте, це навіть не обговорюється. Це можна було говорити в лютому-березні про це".

Лукашенко додав, що в українських регіонах нібито живуть "російські люди, яких українці гнобили".

Намагаючись пояснити причини нападу Росії на Україну, білоруський диктатор поскаржився, що українці "ображали президента Путіна".

"Що ви творите проти Путіна? Навіщо ви його демонізуєте? Навіщо ображаєте? Тобто, це теж хороший фон. Може, це не причина для "операції" (війни - УНІАН), але фон нехороший", - сказав Лукашенко.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська, як і раніше, зосередили зусилля на захопленні Донбасу. 

Ворог штурмує район Івано-Дар'ївки Донецької області, а також Вуглегірську ТЕС, щоб просунутися в Краматорськ і Слов'янськ.

У Пентагоні, своєю чергою, констатували, що, попри великі втрати, які РФ зазнала в боях за регіон, ЗС Росії за 90 днів просунулися тільки до 16 км. Це, зазначив генерал Міллі, є не дуже великим просуванням.

На думку експертів з Інституту вивчення війни, росіяни втрачають наступальну бойову міць у локальних боях за відносно неважливі населені пункти. 

Так, ЗС РФ досі не взяли Сіверськ після захоплення Лисичанська. Крім того, російська армія не змогла почати атаку на Бахмут. 

Очікується, що нинішній наступ окупантів досягне своєї кульмінації в найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: