Патрушев володіє дорогою нерухомістю / фото REUTERS

Микола Патрушев - секретар Радбезу РФ, людина, яка курує силовий блок Кремля, контролює всі правоохоронні органи Російської Федерації.

Журналісти проекту FreeДом вирішили дізнатися, скільки заробляє Патрушев, якого називають ймовірним наступником Путіна.

Російський юрист Анатолій Фурсов вивчив всі декларації Патрушева і розповів, що з 2010 по 2021 рік подружжя Патрушевих заробило 5 млн 860 тисяч доларів.

Також Микола Патрушев володіє кількома земельними ділянками і житловими будинками, квартирами, господарською будовою. Зі списку його нерухомості в декларації вдалося встановити місцерозташування лише двох об'єктів. Перший - квартира площею 256 квадратних метрів, вона розташована в Москві. Будинок - пам'ятка архітектури і розташований в тихому провулку в самому центрі Москви, з квартири відкривається чудовий краєвид на будівлю МЗС РФ. Ринкова ціна цієї квартири Патрушева - 239 мільйонів рублів.

І другий об'єкт нерухомості, що належить Патрушеву, який вдалося ідентифікувати, - заміський будинок у Москві. Площа - 1416 квадратних метрів, господарська будівля 259 квадратних метрів, а також ділянки 4541 квадратний метр і 1976 квадратів. Вони розташовані в заповідному природоохоронному Сосновому бору.

На лісовій ділянці маєтку Миколи Патрушева в Срібному бору вже кілька тижнів йдуть активні будівельні роботи - риють бункер. Ринкова вартість об'єкта - 1 мільярд 820 мільйонів рублів.

Тобто активи сімейства Патрушевих складають 2 мільярди 59 мільйонів рублів. І це тільки будинок і квартира, які змогли оцінити. На таку розкіш, судячи з їхніх зарплат, їм довелося б збирати 56 років.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ циркулюють чутки про погіршення здоров'я президента країни-агресора Володимира Путіна. У зв'язку з чим виникає питання про його наступника. Як вдалося дізнатися журналістам, тимчасово замінити головного кривавого диктатора світу може секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

Вас також можуть зацікавити новини: