Подоляк сказав, як має закінчитися війна / фото УНІАН

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що визначити кінець війни в Україні може "політичний вибір".

В інтерв'ю газеті Corriere della Sera він сказав, що ситуація зайшла в глухий кут. "Український контрнаступ, як дехто з нас і припускав, зіткнувся з кількома труднощами. Російські окопи ускладнюють атаку. Тому це може бути політичний вибір, який визначить кінець конфлікту", - додав Крозетто.

Йому відповів радник очільника Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк у мікроблозі Twitter. За його словами, італійський міністр має рацію, коли каже, що аналіз подій на лінії фронту говорить про необхідність прийняття "політичного рішення".

Відео дня

"Це рішення дуже просте та відоме: 1. Рішення про розблокування надання Україні авіації, включно з літаками F-16. 2. Рішення про розблокування передання далекобійних ракет. 3. Рішення про збільшення постачань сучасних систем ПРО та ППО. Усі ці рішення відомі, але головне – їх своєчасність", - написав він.

Подоляк зазначив, що російських окупантів необхідно вибити з окупованих територій України військовим шляхом, а вторгнення Росії має зазнати тотального фіаско. "Будь-який інший "політичний" результат стане крахом системи глобального безпекового порядку та тріумфом кривавих людожерів по всьому світу", - підкреслив радник голови ОП.

Контрнаступ України

За даними Foreign Policy, Україна підтягнула на фронт свіжі сили, озброєні західною технікою, які досягають успіхів.

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки повідомляли, що Україна вже змогла повернути близько 45% територій, які перебували під російською окупацією.

Вас також можуть зацікавити новини: