Юлія Навальна звернулася до Путіна / Фото: REUTERS

Дружина російського опозиціонера Юлія Навальна звернулася до президента РФ Володимира Путіна дозволити транспортування госпіталізованого політика за кордон.

Відповідний лист з’явився на офіційній сторінці Навального у Twitter.

Читайте такожЛікар назвав основний діагноз Навального

Відео дня

Вона повідомила, що Навальному потрібна кваліфікована медична допомога, та що на сьогодні є необхідні можливості для негайного перевезення хворого.

«Офіційно звертаюся до Вас з вимогою дозволити транспортування Олексія Навального до Федеративної Республіки Німеччина», – йдеться у заяві.

Документ росіянка виклала в мережу, «бо з подивом дізналася, що запит на вивіз Олексія до Кремля не поступав».

twitter.com/navalny/status

Сьогодні вранці російські медики оголосили Навального нетранспортабельним, через що його подальше лікування за кордоном опинилося під загрозою. 

Напередодні, за інформацією західних ЗМІ, Німеччина направила медичний літак до Росії за опозиціонером. Повідомлялося, що борт з медобладнанням і фахівцями повинен був вилетіти о першій годині ночі за київським часом 21 серпня. Допомога опозиціонеру готова надати лікарня Шаріте в Берліні.

Навального отруїли: що наразі відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомляють, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості і патологічне мислення. Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • За словами російських медиків, основний робочий діагноз Навального - порушення обміну речовин, яке спровокувало різке зниження рівня цукру в крові.