КНДР заперечує поставки зброї в РФ / REUTERS

Північна Корея спростувала повідомлення про постачання своєї зброї до Росії і звинуватила США у "злочинних діях" щодо озброєння України. Відповідну заяву Міністерства закордонних справ країни поширило північнокорейське державне інформагентство ЦТАК.

"Інтриганське повідомлення японських ЗМІ про те, що наша країна надала Росії військові вантажі, – це зовсім незграбний і безпідставний піар-хід, який безглуздо оцінювати і коментувати", – йдеться в заяві.

У Пхеньяні наполягають на тому, що жодних збройових угод між КНДР і Росією не існує. Північнокорейський МЗС вважає, що "безпідставні версії про збройові угоди" між двома країнами "фабрикує ряд нездорових сил".

Відео дня

"Міжнародне співтовариство (...) має сфокусуватися на злочинних діях США, які масовано закачують в Україну різні види смертоносних збройних оснащень і породжують криваву трагедію і руйнування в цій країні", – йдеться в заяві.

Північнокорейське МЗС також зазначило, що російський народ здатен "захищати безпеку і територіальну цілісність своєї країни без чиєїсь військової допомоги".

Поставки північнокорейської зброї в Росію

На початку вересня розвідка США з'ясувала, що Північна Корея, ймовірно, постачає Росії боєприпаси для артилерії та стрілецької зброї. Пхеньян ці звинувачення відкинув.

Вже в листопаді стало відомо, що фабрики КНДР прийняли велике замовлення на пошиття військової форми для російської армії.

22 грудня ЗМІ з посиланням на американську розвідку знову повідомили про постачання північнокорейської зброї до Росії. Цього разу одержувачем виступила не російська армія, а так звана "група Вагнера".

Вас також можуть зацікавити новини: