Головред Bild вважає, що німцям варто було б повчитися у сусідів / фото ua.depositphotos.com

Головна редакторка Bild Маріон Хорн розкритикувала нечітку позицію Німеччини з питань безпеки в Європі та протистояння Володимиру Путіну.

У своїй колонці вона закликає німців "заховати свою зарозумілість" і "повчитися у сусідів". Зокрема, однією зі сфер, у якій вона пропонує звернути увагу на досвід інших європейських країн, є тема безпеки у світлі російської агресії.

"Такі країни, як Польща, Фінляндія та країни Балтії, демонструють чітку позицію щодо Путіна. Але ми, німці, зараз трактуємо стримування таким чином, що визначаємо червоні лінії для себе ("не стати воюючою стороною"), а не для агресора Путіна. Хоча він ясно дав зрозуміти, що хоче знищити нашу вільну Європу", - написала головна редакторка Bild.

Відео дня

Позиція Німеччини у війні Україні

Влада України ще в травні 2023 року офіційно запросила у Німеччини ракети Taurus. Однак німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що німецька сторона не надасть українській таке озброєння, бо нібито наша армія не зможе використати його без залучення солдатів із Німеччини, а це, за словами канцлера, "червона лінія", яку він не хоче перетинати.

Німеччина також є одним із найзапекліших противників вилучення заморожених активів РФ на користь України, оскільки побоюється, що це може створити прецедент і спровокувати нові позови проти них за злочини часів Другої світової війни.

Вас також можуть зацікавити новини: