Папа Римський закликав всіх припинити "неприйнятну збройну агресію" / фото REUTERS

Папа Римський Франциск відповів на лист міського голови Києва Віталія Кличка із запрошенням здійснити візит до столиці України.

Про це повідомив Департамент інформації Української греко-католицької церкви з посиланням на керівника пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні.

Як зазначається, у листі мер столиці також закликав Папу виявити співстраждання, стати з українським народом, спільно поширюючи заклик миру.

Відео дня

"Святіший Отець отримав листа від мера української столиці і є близький до страждань міста, до його людей, до тих, кому довелося тікати з нього, і до тих, хто покликаний ним управляти. Молиться Господеві, щоб вони були захищені від насильства", – йдеться в повідомленні.

Як зазначив Бруні, також Папа Франциск наголосив, що не існує стратегічних причин, якими можна було б обґрунтувати вбивства дітей, невинного та беззбройного цивільного населення в Україні.

Папа закликав всіх припинити "неприйнятну збройну агресію, перш ніж вона перетворить міста в цвинтарі".

Як повідомляв УНІАН, раніше Папа Римський Франциск закликав зупинити війну в Україні, яку 24 лютого розв'язала Російська Федерація. За його словами, це варварство, через яке гинуть діти, жінки і військові.

Вас також можуть зацікавити новини: