REUTERS

Президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков утримався від участі в урочистих заходах у Москві, присвячених 75-річчю Перемоги у Другій світовій війні. Супроводжуючі його чиновники здали позитивний тест на коронавірус по прильоту в аеропорт.

"Згідно з алгоритмом, президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков, члени делегації та супроводжуючі особи по прильоту в Москву здали тест на COVID-19. У двох супроводжуючих осіб виявлено позитивний результат", - заявили в прес-службі, повідомляє Інтерфакс.

Читайте такожЕкс-президент Киргизстану отримав 11 років в язниці за незаконне звільнення чеченського кримінального авторитета

Відео дня

Як уточнюється, позитивний результат показали тести завідувача відділом зовнішньої політики апарату президента Киргизії Даніяра Сидикова і співробітника охорони.

Головний військовий парад на 75-ту річницю Перемоги у Другій світовій війні, пройшов у середу на Червоній площі в Москві.

12 іноземних держав направили своїх військових в російську столицю для участі в параді. Це, зокрема, військовослужбовці Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Китаю, Молдови, Монголії, Сербії, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

Як повідомляв раніше УНІАН, незважаючи на пандемію і зростаючу кількість заражень в країні, сьогодні Путін провів парад Перемоги.