За словами Піонтковського, три країни підіграють Путіну / скріншот відео

Відразу три країни Євросоюзу - Німеччина, Італія і Франція пропонують план капітуляції України.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Дії цих країн Піонтковський пов'язує з неймовірною глобальною операцією російських спецслужб у всьому світі під гаслом "Не принижуйте Росію".

Відео дня

"Честь озвучити цей мем була довірена старому другові президента РФ Володимира Путіна президенту Франції Еммануелю Макрону. Він зробив це ще 9 травня. І ось цей клич - не принижуйте Росію, не заганяйте Росію в кут, давайте будемо об'єктивні, давайте допоможемо зупинити кровопролиття, - звучить вже кілька тижнів", - розповів Піонтковський.

Ця кампанія, констатує він, досягла в Європі колосального успіху.

"Вона вилилася в італійський план. [По суті] це не італійський план, а план Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі. Просто Макрон і Шольц, як головні діючі, трошки посоромилися випинати своє особисте авторство. Це план капітуляції України", - підкреслив політолог.

За його словами, раніше подібні "сценарії" вже реалізовувалися, наприклад, в Грузії. У 2014 році спробу реалізувати такий план пропонували Україні, каже Піонтковський.

"Зараз вони хочуть втретє повторити й закріпити за Путіним ще один великий шматок України. Тобто, крім Донбасу і Криму, ще Херсонську, а там дивись і Запорізьку область", - зазначив він, додавши, що деякі деталі плану вигідні Москві: перемир'я і переговори.

"Мирний план" Італії для України

Як повідомляв УНІАН, Італія розробила "мирний план" для України, що складається з чотирьох етапів. План передбачає:

  • припинення вогню та ліквідація лінії бойових зіткнень під наглядом ООН;
  • вступ України в короткі терміни в ЄС і її нейтральний статус без приєднання до НАТО;
  • угода між Україною і Росією щодо "оспорюваних територій" Донбасу і Криму для вирішення протиріч щодо міжнародно-визнаних кордонів;
  • новий багатосторонній договір про мир і безпеку в Європі, який повинен забезпечити контроль за озброєннями та запобігання конфліктів.

Передбачається, що на кожному окремому етапі буде перевірятися виконання зобов'язань, взятих на себе сторонами, щоб можна було перейти до наступного етапу.