Правоохоронці заявили, що на протестах у Франції 34 людини було заарештовано та близько 10 поліцейських отримали поранення / фото REUTERS

За даними французької влади, понад 105000 осіб взяли участь в акціях протесту по всій Франції проти введення санітарних COVID-перепусток.

Як пише BBC, новий законопроект фактично забороняє нещепленим людям брати участь у громадському житті.

У Парижі близько 18000 людей пройшли маршем проти нового закону. Демонстранти у столиці тримали плакати з такими фразами ,як "Ні паспортам вакцинації".

Відео дня

Правоохоронці заявили, що 34 людини було заарештовано та близько 10 поліцейських отримали поранення після того, як протести в деяких місцях переросли в зіткнення.

Законопроект, який пройшов перше читання в нижній палаті парламенту Франції у четвер, 6 січня, позбавляє людей можливості мати доступ до безлічі громадських місць лише по одному негативному тесту на COVID-19. Замість цього людина повинна бути повністю вакцинована, якщо хоче відвідувати різні подібні місця, зокрема, бари та ресторани.

Читайте такожУ Франції виявили новий штам коронавірусуУряд очікує набуття чинності нових правил 15 січня, хоча Сенат, в якому домінує опозиція, може затримати цей процес.

Демонстранти в суботу, 8 січня, звинуватили владу в нехтуванні їхніми свободами та нерівному поводженні з громадянами. Частина протестувальників також направила свій гнів на президента Еммануеля Макрона через коментарі, які він зробив раніше цього тижня щодо нещеплених громадян, заявивши газеті Le Parisian, що хоче "розлютити їх".

У п'ятницю, 7 січня, у Франції було зареєстровано понад 300000 нових випадків захворювання вдруге за тиждень, і кількість госпіталізацій у відділення інтенсивної терапії неухильно зростає, що створює навантаження на систему охорони здоров'я. Деякі лікарні повідомляють, що близько 85% пацієнтів відділення інтенсивної терапії не вакциновані проти COVID-19.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 в Україні вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію дізнавайтеся на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: