Дуда заявив, що його слова "перекрутили" / Фото president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його слова про "ідеологію ЛГБТ", яку він порівняв з комуністичною, журналісти вирвали з контексту.

"І знову таки, як частина брудної політичної боротьби, мої слова вирвані із контексту. Я щиро вірю в різноманітність та рівність. (…) Водночас переконання будь-якої меншини не можуть бути нав'язані більшості під фальшивою претензією на толерантність", - написав він у серії повідомлень англійською мовою у своєму Twitter у неділю, 14 червня, пише DW.

Читайте такожЩе одна країна легалізувала одностатеві шлюби

Відео дня

Напередодні Дуда виступав перед виборцями у місті Бжег та заявив, що ЛГБТ - це не про людей, а про ідеологію. Він додав, що покоління його батьків не для того боролося проти комунізму, щоб прийшла інша ідеологія, "яка є ще більш руйнівною для людини".

Дуда стверджує, що у польське суспільство та школи намагаються сьогодні протягнути нову ідеологію, яка, за його словами, є "необільшовизмом". Він різко розкритикував спроби порушувати теми прав ЛГБТ у школі. 

Права ЛГБТ-спільноти стали однією з ключових тем президентської передвиборчої кампанії у Польщі. Дуда є ставлеником правлячої у країні консервативної партії "Право і справедливість", яка вважає, що права ЛГБТ підривають традиційні цінності польського суспільства.

Одним із конкурентів чинного глави держави на виборах президента, що відбудуться 28 червня, є мер Варшави Рафал Тжасковський, який закликає до толерантності щодо гомосексуалів. ПіС критикує Тжасковського за запровадження у польській столиці в школах програми статевого виховання, яка включає і питання ЛГБТ.

Як повідомляв раніше УНІАН, за результатами дослідження, 40% представників ЛГБТ в ЄС зазнали цькувань за останній рік.