Зузана Чапутова / REUTERS

Президент Словаччини Зузана Чапутова переконана, що для України мають бути визначені конкретні умови вступу в Європейський Союз.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на спільній з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції у Братиславі. Захід транслював Офіс президента України у Facebook.

Читайте такожПосол Євросоюзу розповів, чи є загроза для безвізового режиму через ситуацію з САП

Відео дня

«Якщо йдеться про долучення України або вступ України до Європейського Союзу і якщо стоїть питання, що може зробити Словаччина за цим напрямом, то насамперед, це чітка позиція Словаччини, яку вона презентує перед усіма членами ЄС: йдеться про принцип, що кожна країна має право обрати, куди прямує її майбутнє», - заявила вона.

«Ми будемо намагатися, щоб конкретні країни-члени Європейського Союзу встановили конкретні умови вступу України до ЄС», - наголосила президент Словаччини.

За її словами, надзвичайно важливо, щоб Україна мала «візію» свого вступу до ЄС.

Чапутова також наголосила, що для вступу України до ЄС треба провести необхідні реформи.

«Словаччина може надати допомогу, маючи досвід свого вступу до такої організації як Євросоюз, наші фахівці можуть допомогти в цьому процесі», - зауважила президент.

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня президент Володимир Зеленський в інтерв’ю словацькому виданню Hospodárske noviny заявив, що Україна прагне повної інтеграції до Європейського Союзу і хоче отримати від ЄС чітку, ясно сформульовану перспективу членства.