Співробітники МЗС Білорусі приєдналися до акцій протесту / фото Вадим Заміровський, TUT.BY

До мітингувальників у Білорусі приєдналися співробітники МЗС Білорусі В'ячеслав Козаченок і Олена Попанева.

Читайте такожЛукашенко таки Вийшов до робітніків МКЗТ: поки ви мене НЕ вб'єте, других віборів НЕ буде

Про це повідомляє Telegram-канал "Наша Ніва".

Відео дня

Як повідомляється, співробітники МЗС зачитали свою заяву на підтримку вимог мітингуючих.

За даними TUT.BY, В'ячеслав Козаченок є начальником історико-архівного відділення МЗС. Чоловік заявив, що вирішив таким чином «висловити свою принципову позицію». Він зазначив, що йому ніхто не платив, не погрожував, не примушував.

Також повідомляється, що глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що співробітники МЗС давали присягу державі і, за словами співробітників, натякнув на те, що якщо хтось не згоден з політикою держави, він повинен написати заяву.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його головний опонент Світлана Тіхановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше ніж 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні. Він провів телефонні розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. За їх підсумками в Кремлі заявили про готовність надати «сприяння у вирішенні проблем» в Білорусі.
  • 14 серпня в Євросоюзі заявили про невизнання результатів президентських виборів в Білорусі і про початок роботи над введенням санкцій через фальсифікації виборів і насильства по відношенню до протестувальників.