Жителів Мінська закликали блокувати дороги / фото REUTERS

Після застосування силовиками спецзасобів проти пенсіонерів і студентів у Мінську білорусів закликали виходити на вулиці й "давати відсіч" представникам внутрішніх органів.

Як йдеться в заяві Telegram-каналу NEXTA Live, силовики "перейшли червону межу". Людей закликали блокувати дороги по всій столиці.

"Карателі перейшли червону межу. Вони сьогодні закидали світло-шумовими гранатами старих і студентів, а також застосували сльозогінний газ! У цій ситуації неможливо сидіти вдома і мовчати! Треба захищати бабусь і дідусів, які виходять за наше з вами майбутнє! Виходимо всі на протест з перекриттям доріг!"- сказано в повідомленні.

Громадян закликали збиратися з друзями і сусідами, і виходити на протестні місця у своїх районах.

"Починаємо блокувати дороги і влаштовуємо транспортний колапс у всьому місті. Насиловики стоять у заторах і не можуть нам завадити. При прибутті карателів у ваш район не розходимося. Якщо їх мало, сміливо даємо відсіч. Ми бачили багато кадрів, коли сміливі громадяни просто проганяли насиловиків зі своїх районів. Якщо прибула велика група, відступаємо в свої під'їзди на 30 хвилин і збираємося знову", - описали план дій в NEXTA.

false

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 12 жовтня, представники внутрішніх органів Білорусі задіяли проти пенсіонерів і студентів у Мінську світло-шумові гранати і сльозогінний газ. Це сталося після того, як раніше, 12 жовтня, Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявило про готовність "застосовувати спецзасоби і бойову зброю" щодо протестувальників.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів