У Мінську силовики знову хапають людей на вулицях / TUT.by

У Мінську на акції протесту вийшли тисячі людей, силовики приступили до розгону і затримання демонстрантів.

Читайте такожПутіна "приголомшили" масштаби заворушень у Білорусі, але він не вірить в їх ефективність-Bloomberg

Як повідомляє TUT.by, протестувальників затримали біля ТЦ"Галерея" та біля кав'ярні "Зерно", між площею Перемоги та площею Якуба Коласа. На фото і відео з місця подій можна помітити, що в затриманнях беруть участь люди в цивільному, які приховують свої обличчя за Балаклавою.

За даними МВС Білорусі, на 15.00 в Мінську затримано приблизно 250 осіб.

Водночас станції метро в центрі міста закриті. О 14.40 на вхід і вихід закриті станції метро Площа Леніна, Жовтнева, Купалівська, площа Перемоги, площа Якуба Коласа, Неміга, Фрунзенська. На даних станціях поїзди не зупиняються.

Зазначається, що в центрі Мінська також погано працює мобільний інтернет.

Попри це, масштабні акції протесту тривають, протестувальники збираються в колони. На проїжджій частині проспекту переможців зібралися близько 10 тисяч осіб. Люди йдуть у бік стели "Мінськ — місто-герой".

Кілька колон зійшлося в районі площі Бангалор, пройшло Парк Дружби народів і йде в напрямку проспекту Переможців і Дрозда.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників.