У РБ виник конфлікт з ФСБ / Колаж УНІАН / фото REUTERS, ua.depositphotos.com

Росія звинуватила Білорусь у зриві постачання оплаченої військової техніки для своїх Збройних сил.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву. За даними місцевого підпілля, куратори з російської Федеральної служби безпеки, прикріплені до білоруського військово-промислового комплексу, невдоволені тим, що продукцію ВПК Білорусі відвантажили іранським партнерам.

Мова йде про про модернізовані елементи реактивних систем залпового вогню (труби), окремі запчастини до безпілотних літальних апартів, елементи автоматизованих систем управління військами та засоби радіоелектронної протидії.

Відео дня

Через це росіяни вимагають почати чинити тиск на керівників білоруських підприємств та почати перевірку, щоб притягнути до відповідальності причетних.

Роль Білорусі у війні проти України

Як відомо, саме з білоруської території окупаційна армія здійснила наступ на північні регіони України на початку повномасштабного вторгнення. Крім того, з території країни обстрілювали українські міста.

Відомо, що російські окупанти лікувалися у білоруських лікарнях. Крім того, на території країни вони проходили тренування й підготовку.

Цієї весни російський диктатор Путін оголосив про розміщення тактичної ядерної зброї РФ на території Білорусі. 

Нещодавно депутати Європейського парламенту закликали Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт Олександра Лукашенка, оскільки той причетний до депортації дітей з України.

Вас також можуть зацікавити новини: