REUTERS

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважає останню пропозицію американського президента Дональда Трампа запросити на наступний саміт G7 Путіна такою, що породжує старі суперечки між США й іншими учасниками «Великої сімки».

Про це повідомляє CTV News.

Читайте такожЗаворушення в США: Трамп пригрозив залучити армію

Відео дня

Трюдо зауважив, що відколи Росію вигнали з G7, нічого не змінилося – частина української території залишається анексованою.

«Росію виключили з «Великої сімки» після того, як вона вдерлась до Криму. Через її постійну неповагу і порушення міжнародних правил й норм вона залишається за межами «сімки» і буде там залишатися», – нагадав канадський прем’єр.

«Велика сімка» включає Канаду, Францію, Німеччину, Італію, Японію, Британію і США. При цьому головування щорічно змінюється серед країн-членів. ЄС також є учасником.

Як повідомляв УНІАН, Трамп відклав саміт G7 до осені й допустив, що запросить на зустріч Росію, а також лідерів кількох інших країн, щоб розширити клуб, який він назвав "дуже застарілим". Трамп додав, що хоче запросити лідерів Росії, Індії, Австралії, Південної Кореї на зустріч у вересні або, можливо, вже після президентських виборів, які в США пройдуть у листопаді.