Штурм Капітолію стався 6 січня / фото REUTERS

Суддя федерального суду призначив експертизу психічного здоров'я Джейкобу Ентоні Чанслі - "шамана", який штурмував Капітолій 6 січня.

Про це повідомляє The Washington Post.

Таке рішення, за даними американських ЗМІ, суд прийняв після гучної заяви адвоката Джейкоба, який заявив, що місяці утримання під вартою "взяли своє". Таким чином адвокат поставив під сумнів розумові здібності свого клієнта та інших людей, які брали участь у штурмі Капітолію.

Відео дня

"Моя мета і завдання полягає в тому, щоб поставити його в положення, коли він не впаде духом. Хочу, щоб він отримав, наскільки це можливо, необхідну медичну допомогу», - сказав адвокат.

Він також назвав тривалу ізоляцію і ув'язнення протестувальників протягом 22 годин на добу "складним завданням навіть для здорових людей".

Читайте також"Шамана", який штурмував Капітолій, перевели до в язниці з органічними продуктами в меню

Штурм Капитолия в США

  • 6 января совместное заседание обеих палат Конгресса, во время которого должны были быть утверждены итоги голосования в Коллегии выборщиков, было прервано из-за массовых беспорядков на Капитолийском холме, устроены тысячами сторонников Трампа. Агрессивно настроенные протестующие ворвались в здание Конгресса, полиции пришлось эвакуировать законодателей. Сообщается, что во время беспорядков погибли не менее четырех человек. Для наведения порядка в Капитолий была направлена Национальная гвардия США.
  • 7 января Конгресс США официально утвердил демократа Джо Байдена на посту следующего президента США, которую политик должен занять 20 января. Байден набрал более 270 утвержденных Конгрессом голосов выборщиков.
  • Церемония вступления Джо Байдена на должность пройдет при усиленных мерах безопасности. Кроме тысяч полицейских будут задействованы более 20 тысяч солдат Национальной гвардии.