Путін затвердив нову Морську доктрину РФ / фото УНІАН

Президент Росії Володимир Путін затвердив нову Морську доктрину РФ. У ній вказані загрози для держави і важливі регіони, які впливають на розвиток країни.

Церемонія підписання указів, що формують морську доктрину, відбулася в будівлі Державного музею історії Санкт-Петербурга в Петропавлівській фортеці.

Однією з головний загроз в документі зазначено "глобальний вплив США" і "домінування в Світовому океані". Згадується також "прагнення США і їх союзників до обмеження доступу Російської Федерації до ресурсів Світового океану і життєво важливих морських транспортних комунікацій".

Відео дня

Іншою загрозою виділені територіальні "претензії" до РФ кількох держав, які стосуються російських приморських і острівних регіонів. Сюди ж віднесли майбутнє розширення НАТО, тобто вступ до блоку Швеції та Фінляндії.

У доктрині також відзначені важливі для економіки, національної та стратегічної безпеки Росії морські зони. Список включає Азовське і Чорне моря; східну частину Середземного моря; Чорноморські, Балтійські і Курильські протоки; райони проходження світових морських транспортних комунікацій, в тому числі які пролягають уздовж азіатського і африканського узбережжя.

Пріоритетним напрямком розвитку суднобудівного комплексу названо спорудження великотоннажних суден, включаючи авіаносні кораблі для Військово-морського флоту. А окремий пункт присвятили "забезпеченню екологічної безпеки морського середовища, збереженню і відновленню морських екосистем".

Нагадаємо, вчора, 30 липня, УНІАН писав, що російське вторгнення в Україну призвело до загибелі не менше 5 тисяч дельфінів. Такою статистикою поділився доктор біологічних наук, співробітник Національного природного парку "Тузловські лимани" (Одеська обл.) Іван Русєв. Ось така "екологічна безпека".

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: