Путін звинувачує Україну в теракті в Підмосков'ї, бо намагається розв'язати свої проблеми / колаж УНІАН, скріншот

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому російська влада вперто звинувачує в теракті в "Крокус сії холі" Україну. Він зазначив, що ще в перші години після теракту було зрозуміло, що Москва звинуватить Київ.

"Думаю, що поки триватиме війна, Росія у всіх смертних гріхах звинувачуватиме Україну. Це неминуче. Але це не означає, що ми повинні з цим змиритися і це визнавати. Ні. Є речі, які до нас не мають стосунку", - зазначив експерт у коментарі ТСН.

За його словами, для звинувачення України є дві причини.

Відео дня

"Це дає Росії можливість вирішити дві проблеми. Перша проблема - це посилити репресії всередині Росії. Це можна було б зробити і без звинувачення України, але оскільки йде війна, то це посилюватиме ефект", - пояснив Фесенко.

При цьому він вказав, що звинувачення РФ спрямовані також проти Заходу.

"Це дає (Росії - УНІАН) можливість нейтралізувати будь-яку опозицію. Нейтралізувати звинуваченнями, що такі люди підтримують терористів. Але головне і найнебезпечніше: у деяких країнах, навіть дружніх до Росії, зокрема в Китаї, побоюються, що Росія може використати цей теракт як привід для ескалації війни, для агресії в бік Заходу. А це вже загрожує міжнародній стабільності", - розповів політолог.

Він вважає, що такий розвиток подій малоймовірний, але побоювання є.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" - головні новини

22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Холі" стався теракт, унаслідок якого загинули понад 130 осіб, ще понад 180 - постраждали.

Глава МЗС РФ заявив, що Україна нібито винна в терористичній діяльності на території Росії. Росіяни наполягають, що знайшли "український слід" у теракті в "Крокусі" і вимагають заарештувати голову СБУ Василя Малюка.

Вас також можуть зацікавити новини: