Що США говорять про теракт у Москві? / фото REUTERS

Сполучені Штати Америки висловили співчуття постраждалим від масштабного теракту в Москві, пише The Hill.

Координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі сказав журналістам, що на кадри з місця нападу важко дивитися. "Фотографії просто жахливі. Просто важко дивитися, і наші думки, очевидно, будуть із жертвами цього жахливого, жахливого нападу", - сказав він.

Колишній президент РФ Дмитро Медведєв, як і низка пропагандистів, уже почав натякати, що до теракту нібито могла бути причетна Україна. "Якщо буде встановлено, що це терористи київського режиму, чинити з ними та їхніми ідейними натхненниками інакше - неможливо. Усіх їх має бути знайдено і безжально знищено як терористів", - написав він.

Відео дня

Тим часом Кірбі заявив, що Штати не бачать жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до цієї стрілянини.

Теракт у Москві: що відомо

Сьогодні ввечері стало відомо про стрілянину і серйозну пожежу в підмосковному Crocus City Hall. Мережу заполонили відео людей, які рятуються від нападників і вогню.

За останніми даними, загинули щонайменше 40 осіб, ще понад 100 могли отримати поранення. Силовики штурмують палаючу будівлю, точну кількість нападників, як і те, скільки людей залишається в будівлі, ніхто не може сказати.

В українській розвідці вважають, що цей теракт був влаштований кремлівським режимом. "Кремлівський тиран із цього починав свою кар'єру і такими ж злочинами проти власних громадян хоче її завершити", - сказали вони.

Вас також можуть зацікавити новини: