Марія Колесникова перед засідання суду / скріншот з відео

У Білорусі почався суд над опозиціонеркою Марією Колесниковою, якій загрожує до 12 років в'язниці.

Sputnik опублікував відео, на якому видно, як Колесникова перед початком засідання станцювала в клітці і склала руки сердечком на камеру.

Колесникова звинувачується за трьома статтями КК Білорусі: заклик до дій, що загрожують національній безпеці; змова з метою захоплення влади; створення і керівництво екстремістським формуванням. Разом з Колесниковою судитимуть її соратника - юриста Максима Знака.

Читайте такожГоловного суперника Лукашенка Віктора Бабарико засудили до 14 років в язниці

Викрадення Колесникової і справа проти неї: що відомо

  • Троє членів Координаційної ради опозиції - Марія Колеснікова, Іван Кравцов і Антон Родненков - 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, їх місцезнаходження понад добу залишалося невідомим.
  • 8 вересня Кравцов і Родненков розповіли на прес-конференції в Києві, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесниковою, проте коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колесникова відмовилася її перетинати.
  • 9 серпня стало відомо, що Колесникова виступає підозрюваною у справі про "публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".