Посол РФ заговорив про "русофобію і націоналізм" у Казахстані / фото ua.depositphotos.com

Посол РФ в Казахстані Олексій Бородавкін заговорив про "русофобію і націоналізм" у цій країні. У Казахстані не стали мовчати й відповіли дипломату.  

"Інтернет наповнюється відеосюжетами, в яких радикальні націоналісти виступають з абсолютно неприйнятними вимогами, гаслами й так далі. Причому ці гасла русофобські", - заявив російський посол у коментарі одному з пропагандистських ресурсів.

Але і на цьому він не зупинився, заявивши, що країна-окупант Росія готова допомогти Казахстану "припинити екстремістські націоналістичні виступи".

Відео дня

Спікер мажилісу Ерлан Кошанов відповів на такі висловлювання Бородавкіна і наголосив, що подібні заяви не відповідають статуту посла, повідомляє Forbes.kz.

"Я уважно ознайомився з інтерв'ю Олексія Бородавкіна. Деякі моменти дійсно не відповідають його статусу й не працюють на користь... Але він не повинен уподібнюватися пропагандистам і політологам. Ксенофобія є і в Росії, і в інших країнах", — заявив Кошанов.

Яку позицію займає влада Казахстану щодо РФ

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення путінських військ в Україну президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відкрито перейшов до економічної та політичної сепарації від Росії: він доручив налагодити продажі нафти в обхід РФ. 

Раніше Токаєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі заявив про неможливість визнання так званих "ЛДНР". 

Директор Інституту стратегічних досліджень Павло Лисянський пояснював, що Росія ще з 1990-х років чинила спроби з анексії частини північного Казахстану. 

В ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія-1" політолог Дмитро Дробницький назвав Казахстан наступною "проблемою" для Російської Федерації. Він переконаний, що в цій країні можуть відбуватися "нацистські процеси".

Вас також можуть зацікавити новини: