Двоє росіян поширювали пропагандистські матеріали у Кракові та Варшаві / фото Mariusz Kamiński

У Польщі затримала двох росіян за поширення пропаганди ПВК "Вагнер" і звинуватили їх у шпигунстві.

В останні тижні влада Польщі та країн Балтії попередили про зростаючу загрозу безпеці з боку авторитарного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який приймає у себе російських найманців з групи Вагнера, пише Bloomberg.

Двоє росіян поширювали пропагандистські матеріали в Кракові і Варшаві, заявив у понеділок міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський у своєму пості в соціальній мережі X, раніше відомої як Twitter. Він не уточнив деталі.

Відео дня

У Олексія Т. і Андрія Г. було більше 3000 пропагандистських матеріалів про ПВК, які були їм передані в Москві. Як повідомляється в комюніке, "в цілому вони повинні були отримати до 500 000 рублів (близько 20 000 злотих) для виконання поставлених завдань і вилетіти з Польщі 12 серпня".

Пропаганда ПВК "Вагнер" у Польщі - подробиці

У Кракові (Польща) з'явилися дивні наклейки з символікою російської терористичної організації ПВК "Вагнер". На них розміщені контактні дані ПВК. Наклейки з логотипом російської ПВК містять заклик до вербування і QR-код з більш детальною інформацією на сайті "Вагнера". 

Найманці ПВК "Вагнер", які зараз перебувають на території Білорусі, імітують прибуття на кордон із Польщею. Так намагаються розтягнути польські війська. Польська влада заявила, що найманці ПВК "Вагнер" намагалися проникнути на територію країни з Білорусі. Варшава посилює охорону своїх кордонів, очікуючи на нові провокації.

Вас також можуть зацікавити новини: