У Сімферополі винесли вирок українцю-герою за співпрацю з ЗСУ / скріншот

У вівторок, 21 березня, на території тимчасово окупованого Криму винесли протизаконний вирок українцю-герою Станіславу Стеценку за співпрацю зі Збройними силами України. 

Вперше справу проти кримчанина ініціювала ФСБ РФ ще влітку 2021 року. Однак вчора Апеляційний суд Севастополя затвердив йому остаточне "покарання" строком у 12 років колонії суворого режиму. Сюжет про "зрадника" запустили по росТБ. Ролик публікує пропагандистський телеграм-канал "ЧП / Крым". 

Повідомляється, що хлопець став місцевим "кіборгом" радіозв'язку: він налагодив прямий контакт з ЗСУ ще до початку так званої "спеціальної військової операції" й регулярно ділився з українськими військовими секретними розвідданими. Комунікацію сторони вели по захищеному месенджеру. 

Там уточнюється, що український герой нібито "продавав" дані про авіацію РФ за 1300 доларів.

"За виконання завдань він отримав від українських спецслужб в цілому 1300 доларів США, а ще 12 років в'язниці від Верховного суду РК", - йдеться в повідомленні. 

У сюжеті показаний патріотичний стелаж з прапором України, який "зрадник" розмістив у себе у квартирі, а також карти з координатами переміщення російської техніки.  

Україна виносить свої "вироки" російським найманцям 

Нагадаємо, що українське правосуддя також не залишається осторонь і регулярно виносить свої вердикти щодо росіян, які вчинили воєнні злочини проти України.

Зокрема, 14 березня Печерський суд Києва виніс вирок найманцю з території "ЛНР", який планував вбивства глави Міноборони України Олексія Резнікова і голови Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Також нещодавно в Україні винесли вирок про покарання ще одному російському бойовику, який віддав наказ відкрити вогонь по житлових будинках у Сєвєродонецьку. Він також був "вихідцем" з "ЛНР". 

Вас також можуть зацікавити новини: