Петер Сійярто / фото REUTERS

Угорщина не планує вводити візові санкції проти росіян і обмежувати в'їзд для них навіть в туристичних цілях. У цьому питанні керівництво країни солідарно з позицією канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Відповідна інформація надійшла від міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто. На особистій сторінці на Facebook він розповів про підсумки телефонної розмови зі своїм естонським колегою Урмасом Рейнсалу.

Глава МЗС Угорщини різко висловився проти накладення на Росію будь-яких нових санкцій в енергетичному секторі. За словами Сійярто, його держава не може забезпечити постачання нафти і газу з інших джерел. Тому країна відмовляється навіть вести переговори про це. А потім міністр закордонних справ висловився щодо візових обмежень.

Відео дня

"Ми також говорили про пропозицію посилити практику видачі європейських віз російським громадянам. Тут ми підтримуємо позицію канцлера Німеччини і не плануємо вводити будь-які посилення або обмеження", — заявив Сійярто.

Нагадаємо, проти заборони на видачу віз росіянам виступили канцлер Німеччини Олаф Шольц, Держдепартамент США і глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель. А тим часом Балтійські країни, Польща і Фінляндія хочуть обговорити реалізацію такого обмеження на регіональному рівні.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: