Ілюстрація REUTERS

В основний день президентських виборів у Білорусі, 9 серпня, продовжують затримувати незалежних спостерігачів і активістів.

Читайте такожВибори в Білорусі 2020: як проходить голосування й що відбувається в країні - всі подробиці (онлайн-трансляція)

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на свою білоруську службу, яка публікує список затриманих.

Відео дня

Так, у штабі кандидата в президенти Світлани Тихановської заявили про затримання вісьмох представників 8 і 9 серпня. Частину з них посадили під кількаденний арешт, що інкримінують іншим - наразі невідомо.

"На жаль, ми не можемо отримати більш детальну інформацію про багатьох із них - де вони перебувають, що їм інкримінують тощо", - сказали в штабі.

Повідомляється, що сама Тихановська ввечері 8 серпня з міркувань безпеки залишила свою квартиру.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, у Білорусі проходять вибори президента. За даними ЦВК, створено 5 тис. 767 виборчих дільниць, зокрема, 44 - за кордоном. З 4 до 8 серпня відбулося дострокове голосування.

ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами у президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, а також Світлану Тихановську, Ганну Конопацьку, Андрія Дмитрієва і Сергія Черечня. 65-річний Лукашенко керує країною беззмінно вже майже 26 років. Окрім перших виборів 1994 року, на яких він переміг, жодні інші на міжнародному рівні не були визнані вільними і справедливими (2001, 2006, 2010, 2015 роки).