Володимир Путін схвалив ліквідацію співробітників структур "Газпрому", повідомили у мережі / REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін не дивлячись схвалив ліквідацію цілого списку колишніх і нинішніх співробітників структур російського газового монополіста "Газпрому", в тому числі "Газпромбанку" та газодобувної компанії "Новатек".

Главі РФ наприкінці 2021-го доповіли про витік відомостей про фінансування секретних операцій і частково щодо схеми фінансування агентури п'ятої служби Федеральної Служби безпеки країни через співробітників структур "Газпрому", йдеться в Telegram "Генерал СВР", який вважають пов'язаним з політологом Валерієм Солов'єм.

За його даними, розслідування особисто курирував директор ФСБ РФ Олександр Бортніков, і на стіл президенту вже напередодні Нового року 2022 поклали доповідь з переліком підозрюваних.

Відео дня

На каналі наголошується, що документ представляли Бортников і Патрушев, і "Путін затвердив до ліквідації весь список не дивлячись". 

"На початку березня з'явився новий список, куди входили частина людей з попереднього, але доповнений тими, кого Бортніков та Патрушев вважають винними в розкраданні коштів, виділених СЗР (Служба зовнішньої розвідки - Ред.), ГУ Генштабу (армії - Ред.) і п'ятої службі ФСБ, але це вже було після провалу початку "спецоперації" в Україні, коли список вже було просто "необхідно доповнити, щоб не виявитися винним перед президентом самому Бортникову, так і Патрушев підметушився", - підкреслюється в повідомленні.

Також на каналі стверджують, що агентуру російської СЗР, ГУ Генштабу Збройних сил РФ, п'яту службу ФСБ і секретні операції фінансували саме через структури "Газпрому" і "Новатеку", а центральну роль мав "Газпромбанк".

"...активні потуги російського керівництва вивести з-під санкцій "Газпромбанк" пов'язані саме з цим...", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці лютого біля Санкт-Петербурга в елітному котеджному селищі Ленінське знайшли мертвим заступника гендиректора Єдиного розрахункового центру "Газпрому" з корпоративної безпеки - 61-річного Олександра Тюлякова.

18 квітня стало відомо, що в столиці РФ Москві були знайдені вбитими 51-річний колишній віце-президент "Газпромбанку" Владислав Аваєв, його 47-річна дружина Олена та 13-річна донька Марія.

21 квітня з'явилася інформація, що в курортному іспанському місті Льорет-де-Мар знайшли мертвим колишнього топ-менеджера "Новатеку" Сергія Протосеню, а також його дружину і дочку.

Варто зазначити, що РФ 24 квітня пішла на широкомасштабне вторгнення в Україну. Через те, що Росія розв'язала проти України війну, низка країн світу покарали російську сторону новими санкціями. Зокрема, США запровадили санкції проти "Газпромбанку".

Довідка УНІАН. "Газпромбанк" - це російський комерційний банк, який входить до трійки найбільших фінустанов РФ. "Газпром" був одним з найбільших акціонерів цього банку.

"Новатек" - російська газова компанія. У РФ це другий за обсягами видобутку виробник природного газу.

Вас також можуть зацікавити новини: